Лектори

 

Гейвин Холмс

 

 

През последните няколко години Гейвин Холмс става успешен професионален трейдър под наставничеството на Том Уилямс, бивш инвеститор и председател на TradeGuider.

 

Мисията на Холмс е да обучава трейдърите и инвеститорите в изкуството за разчитане на графики и да разберат значението на обемите на търговия – скритата тайна на пазарите. Гейвин пътува по света и преподава на трейдъри и инвеститори как да четат графики правилно чрез разбиране на взаимовръзката между обем, цена и рейдж/спред и след това да търгуват успешно наравно с професионалистите. Той е редовен анализатор на Chicago Mercantile Exchange както онлайн, така и на живо, и е един от малкото трейдъри, които търгуват в реално време, използвайки Volume Spread Analysis (VSA) – метод, комбиниращ най-доброто от техническия и фундаменталния анализ.

 

През 2002 г. Гейвин Холмс има щастието да срещне Том Уилямс, който търгува с един от най-големите търговски фондове в Америка в края на 50-те и началото на 60-те години. Том започва да преподава на Гейвин, твърдейки че пазарите ежедневно са манипулирани от “Умните пари”. Уилямс разработва методологията, наречена VSA и компютъризира системата си с невероятни резултати. Вследствие на наставничеството на Том за последните 9 години Гейвин е признат като световен експерт в методологията VSA и манипулирането на пазара.

 

Гейвин Холмс е автор на книгите “Trading in the Shadow of the Smart Money” и “Trading in the Shadow of the Smart Money Volume 2: Sequential VSA Chart Patterns Explained”. В първото издание Гейвин разглежда въпроса защо манипулирането на пазара всъщност може да бъде нещо добро за трейдърите и инвеститорите, които могат да четат графиките правилно въз основа на универсалните закони. Всички пазари са водени от три универсални правила: закона за търсенето и предлагането, закона за причината и следствието, както и закона за усилията спрямо резултата.

 

В живота, за да се правят пари, има и четвърти много важен закон – законът на привличането. За първи път в именно Гейвин разкрива ключа към успеха в търговията и инвестирането на пазарите: ВЯРА във вашия човешки талант да правите пари и във вашата методичност при разчитане на графики.

 

Гейвин е бил водещ лектор на редица семинари и уебинари по целия свят. Водил е образователни курсове за CME Group в Чикаго и е участвал в изложението за трейдъри Traders Challenge в Ню Йорк и Лас Вегас

 

Безплатно копие от книгата на Гейвин – Trading in the shadow of the “Smart Money” може да изтеглите от: http://www.tradeguider.com/book/ 

  

 

Марк Бартън

 

 

Марк Бартън е телевизионен водещ в Bloomberg Television, Лондон. Съводещ е на “Countdown” – сутрешния информационен блок, фокусиран върху основните теми от европейския бизнес.

 

Бартън е водещият с най-дълг стаж в Bloomberg Television в Европа, Близкия изток и Африка. Започва кариерата си като стажант в Bloomberg News през март 1995 г. и за шест месеца става един от първите петима журналисти, присъединили се към новия европейски екип на телевизията в Лондон. Оттогава насам Бартън е неразделна част от превръщането на Bloomberg Television във влиятелна мрежа за бизнес новини с глобален характер, каквато тя е до днес.

 

Като водещ и репортер Бартън създава репортажи и анализира най-големите глобални икономически, финансови и геополитически събития от последните две десетилетия. Това включва Азиатската и Руската кризи от края на 1990 г., технологичните възходи и падения, атентатите в САЩ на 11 септември, провеждането на четири национални избори във Великобритания, както и глобалната финансова криза от 2008 г. и нейните последици.

 

Бартън е провел интервюта с безброй световни лидери, финансови министри, водещи банкери и изпълнителни директори, включително основателя на Microsoft Бил Гейтс, изпълнителния директор на Boeing Джеймс МакНърни, изпълнителния директор на Royal Dutch Shell Петер Восер, изпълнителния директор на WPP Сър Мартин Сорел, изпълнителния директор на Credit Suisse Брейди Дъган, президента на Федералната резервна банка в Далас Ричард Фишър, президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, американския финансов министър Джон Сноу, президента на Исландия Олафур Р. Гримсон, израелския вицепремиер Шимон Перес и бившия южноафрикански президент Фредерик Вилем де Клерк.

 

Бартън има бакалавърска степен по история от Royal Holloway, University of London.

  

 

Димо Димов

 

 

 

Притежава над 14 години опит в търговията на FX пазара – отначало като валутен дилър, а в последствие Брокер международни пазари. През всички тези години е търгувал както за собствена сметка, така и за сметка на Карол. Управлявал е и средства на швейцарски хедж фонд като външен трейдър. 

  

 

Ал Брукс

 

 

 

Ал Брукс е един от най-популярните трейдъри, анализатор, писател, автор в списание Futures. Завършва медицина в Университета на Чикаго, но преди 26 години рязко сменя посоката на кариерата си и от очен хирург се преориентира към финансовите пазари.

Автор е на технически анализи за списание Futures и коментира на живо и анализира ежедневните борсови изменения чрез графики в BrooksPriceAction.com.

Книгата му „Да четем ценовите графики бар по бар“ е бестселър в Wiley през 2009 г., а през 2012 г. е публикувана подробно в три тома: Price Action Trading TRENDS, Price Action Trading TRADING RANGES и Price Action Trading REVERSALS.

 

Като лекар Брукс публикува 30 научни статии и създава един от първите центрове за очна хирургия в Калифорния. Преподава в Emery University, UCLA и Hollywood Presbyterian Hospital.

Ал анализира ценовото движение по различен начин в сравнение с повечето трейдъри .За него всяко изменение по време на сесията има значение и нищо от случващото се не е излишен шум. Според него има невероятно количество информация, вградена в диаграмите на всяка времева рамка.

По думите му всяка една от 200-те големи компании е много добре запозната с парчетата от пъзела, но цялостната картина е всъщност невидима за всички тях. Не е необходимо да си видял всички части, но колкото повече вижда трейдъра, толкова повече възможности има да реализира печалба.

  

 

Николай Стойков

 

 

 

Портфолио мениджър

Николай Стойков има бакалавърска степен по икономика и магистърска степен по финанси от University of Rochester, Ню Йорк. Той започва кариерата си на Американската Стокова Борса и Търговския Съвет на Ню Йорк, където е работил за Susquehanna, като дилър на пазара на деривати от 1998 до 2002г. През 2002г. той съосновава Tykhe Capital LLC, където търгува конвертируеми облигации. През 2006г. се присъединява към Vermillion Asset Management, за да управлява инвестиционно портфолио върху суровини. През 2013г. г-н Стойков се присъединява към Аларик, за да разработва инвестиционни стратегии, базирани на деривати.

  

 

Илиян Димитров

 

 

 

Илиян Димитров е главен експерт в дирекция „Корпоративно развитие” на БФБ-София. В Борсата работи от 2006 г. и основно се занимава със стратегическо планиране и бизнес развитие на нови продукти и слуги. Преди БФБ той работи в продължение на пет години в Комисията за финансов надзор, където основните му задължения са свързани с анализ и оценка на икономическата обосновка на проспекти за публично предлагане на ценни книжа и търгови предложения за закупуване на акции.
Илиян Димитров има магистърска степен по специалността „Финанси” от СА „Д.А. Ценов”, гр. Свищов. Като стипендиант по програмата „Finance and Capital Market Risk Management Program” на Georgetown University завършва серия от курсове по инвестиционен анализ и портфолио мениджмънт. През 2012 г. като участник в програмата на City of London за споделяне на най-добрите бизнес практики в продължение на три месеца работи в отдел „Globeclear” на J. P. Morgan Bank, Лондон. От 2003 г. е често канен за член на изпитната комисия на организираните от КФН изпити за брокери и инвестиционни консултанти.

  

 

Апостол Апостолов

 

 

 

Апостол Апостолов е завършил Технически университет, гр. Пловдив, специалност “Компютърен инженер” и Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – специалност “Банково дело”. От 1996 г. до 1998 г. е бил изпълнителен директор на “Централен депозитар” АД, а от ноември 1998 до септември 2001 г. е заемал постта Изпълнителен директор на “БФБ – София” АД. От 2001 г. до 2003 г. е изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. От 2001 до 2009 г-н Апостолов е председател на Комисията за финансов надзор. Преподавател е във Висшето училище по застраховане и финанси специалност „Капиталови пазари”. Понастоящем Апостол Апостолов е член на Надзорния съвет на “Тексим банк”АД и “Инвестор.БГ”АД, Председател на СД на Централен Депозитар АД и Член на НС на ЧЕЗ Разпределение АД.

  

 

Бисер Манолов

 

 

 

Бисер Манолов e финансов консултант с над 25 години опит на финансовите пазари. В годините от 1989 до 2002 г. той преминава от търговец на парични и финансови пазари през търговия на ценни метали, облигации, деривати и валутна търговия в Булбанк. Пет години се специализира в управление на портфейли. В годините от 2002 до 2011 е председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Един от основателите на Българската дилърска асоциация.

  

 

Захари Рангелов

 

 

 

Захари Рангелов се запознава с капиталовите пазари през 2005 г. От откриването на първата си реална сметка през 2007 г. се занимава професионално като трейдър и ментор на международните финансови пазари.
Захари Рангелов използва технически и фундаментален подход в анализа на пазарните движения с предпочитание към средносрочни стратегии за търговия и стабилно управление на риска. При изграждане и разработване на стратегии за търговия разчита най-много на диверсификация и психология на настроението на пазарните участници, като това включва не само инвестиция и спекулация с различни финансови инструменти, но и ползването на експертни системи и доставчици на сигнали.
В момента работи в отдел ‘Продажби’ в българския клон на британския онлайн брокер ActivTrades и има опит като лектор в различни уебинари и семинари за трейдъри.

  

 

Любомир Леков

 

 

 

Любомир Леков е основател и член на Надзорния съвет на Инвестор.БГ АД.
Съосновател и член на управителния съвет на Фондация „Лекови“, чиято цел е да открива, подпомага и подкрепя талантливи хора с желание за развитие в интернет..
Преди това Леков е бил началник на отдел “Капиталови пазари” в ТБ “Юнионбанк” АД (1997-2001), а в Българска Инвестиционна Компания (поделение на международната инвестиционна компания Interpharos, Luxembourg) е изпълнявал длъжностите портфолио мениджър (1994-1996) и изпълнителен директор (1996-1997).
Леков има магистърска степен по компютърни технологии от Технически университет – гр. София. Притежава правоспособност като “Брокер на ценни книжа”, издаден от Комисията по ценните книжа и фондовите борси.
Завършил е курс за “Брокер на ценни книжа” при University of Delawаre Bulgaria, София и курс за “Финансови анализатори” (2000г.) при Американската агенция за международно развитие (USAID) – гр. София.

  

 

Петко Вълков

 

 

 

Изпълнителен директор на Конкорд Асет Мениджмънт от 2006 г., управляващо 11 договорни фондове, както и индивидуални портфейли на инвеститори.  Повече от 10-годишен опит на капиталовите пазари, вкл. като анализатор, брокер, портфолио мениджър. Участвал в създаването и организацията на дейността на инвестиционни посредници, управляващи дружества, дружества със специална инвестиционна цел. Петър Вълков е мениджър по публични предлагания на акции и облигации. Има редица публикации по проблемите на капиталовите пазари.
Член на УС на Българска асоциация на управляващите дружества.
Доктор по икономика, завършил Международни икономически отношения в УНСС.